“De Sjanellekes” is een smartlappenkoor uit Venray dat is opgericht in 2001 n.a.v. een feestje bij de lokale tennisvereniging. Een aantal vrouwen beleefden daar veel plezier aan het meezingen van smartlappen: dit was de geboorte van “de Sjanellekes”.
 
Geheel in stijl met deze naam dragen we Chanelpakjes die door onszelf ontworpen en gemaakt zijn; een feest om te zien.
 
We zingen echte smartlappen, sommigen al generaties oud, maar ook gaan we bijvoorbeeld de nieuwste hit van Jan Smit niet uit de weg. Voor iedere gelegenheid en publiek wordt een passende selectie uit ons uitvoerige repertoire gemaakt!
 
“De Sjanellekes” bestaat momenteel uit een groep van 36 vrouwen van verschillende leeftijden en achtergrond maar met een gezamenlijke passie, namelijk het zingen van het Nederlandse levenslied. Gezelligheid staat echter ook hoog in ons vaandel!
 
Iedere maandagavond wordt er trouw gerepeteerd en tussendoor een heleboel lief en leed gedeeld.
 
De leiding over dit uitbundige gezelschap is per 1 februari '18 in handen van Gerdie Alards of Miep de Rooij als haar vervangster.
 
We treden minimaal een keer per maand op. Dit door het hele land, in verzorgingstehuizen en ook op smartlappenfestivals, bruiloften, privé-feestjes etc. 
In het verleden hebben we ons tv debuut gehad bij “ Man bijt Hond” en “De Menopauzekaravaan” van Care for Women.
Op festivals in bijvoorbeeld Amersfoort, Son, Tiel en Grave zijn we graag geziene gasten.
 
Inmiddels bestaan we alweer 15 jaar en dit jubileum werd gevierd op zondag 26 juni 2016 met een eerste smartlappenfestival in Venray.
 
 

Gastenboek
Contact
Agenda
Login